wat kost een taxi in rome

wat kost een taxi in rome

Inhoudsopgave artikel

Als u van plan bent om een bezoek te brengen aan de prachtige stad Rome, wilt u waarschijnlijk weten wat de kosten zijn voor het nemen van een taxi. In dit artikel zullen we u informeren over taxi tarieven in Rome, hoe u goedkope taxi’s kunt vinden en betrouwbare taxidiensten kunt reserveren. Of u nu de historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon snel en gemakkelijk door de stad wilt reizen, het is handig om vooraf te weten wat u kunt verwachten.

Taxitarieven in Rome

In dit gedeelte zullen we dieper ingaan op de taxitarieven in Rome. Als u geïnteresseerd bent in het nemen van een taxi tijdens uw verblijf in de stad, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemiddelde kosten en eventuele extra kosten waarmee u rekening moet houden.

De kosten van een taxi in Rome zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand die u aflegt, het tijdstip van de dag, eventuele toeslagen en het specifieke taxibedrijf dat u kiest. Over het algemeen liggen de tarieven iets hoger dan het gemiddelde in Europa.

De starttarieven variëren meestal tussen €3 en €6, en er kan een toeslag gelden voor ritten vanaf de luchthaven. Daarnaast kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor bagage, het gebruik van een kinderzitje en het betalen met een creditcard. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze mogelijke extra kosten wanneer u een taxi neemt in Rome.

Het is ook vermeldenswaardig dat sommige taxibedrijven hogere tarieven hanteren voor nachtelijke ritten en tijdens speciale evenementen. Het is altijd een goed idee om vooraf prijsinformatie op te vragen of een indicatie te vragen voordat u instapt.

Om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan, raden we u aan om vooraf een schatting van de kosten te vragen aan uw taxichauffeur voordat u vertrekt. Zo kunt u een idee krijgen van de verwachte kosten van uw rit.

Eén van de populairste taxibedrijven in Rome is ABC Taxi Roma. Ze zijn betrouwbaar en hebben redelijke tarieven. We raden u aan om hun diensten te overwegen tijdens uw verblijf.

Door op de hoogte te zijn van de taxitarieven in Rome en extra kosten waar u rekening mee moet houden, kunt u uw reisbudget beter plannen en onaangename verrassingen vermijden. Zorg ervoor dat u de tarieven begrijpt voordat u instapt, en vergeet niet om altijd vriendelijk te zijn tegen uw chauffeur en eventueel fooi te geven als u tevreden bent met de service.

In het volgende gedeelte zullen we bespreken hoe u goedkopere opties voor taxivervoer kunt vinden in Rome, zodat u geld kunt besparen tijdens uw verblijf.

Goedkope taxi’s in Rome

Als u op zoek bent naar goedkopere opties voor taxivervoer in Rome, zijn er verschillende manieren om geld te besparen zonder in te leveren op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hier zijn enkele handige tips en suggesties:

1. Vergelijk de tarieven

Voordat u een taxi boekt in Rome, is het verstandig om de tarieven van verschillende taxidiensten te vergelijken. Op deze manier kunt u de goedkoopste optie kiezen en geld besparen op uw rit. Er zijn ook online platforms beschikbaar die u kunnen helpen bij het vinden van de beste prijs.

2. Kies voor ritdelen

Een andere manier om goedkopere taxi’s in Rome te vinden, is door te kiezen voor ritdelen. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee u uw rit kunt delen met andere reizigers die dezelfde richting op gaan. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen, vooral als u zich comfortabel voelt bij het delen van een taxi.

3. Vermijd de toeristische hotspots

De taxi tarieven kunnen hoger zijn rond populaire toeristische attracties in Rome. Probeer deze gebieden indien mogelijk te vermijden tijdens uw taxirit om extra kosten te voorkomen. Loop een beetje verder weg van de drukte en zoek een taxi waar de tarieven competitiever zijn.

“Door slim te vergelijken en gebruik te maken van ritdelen, kunt u geld besparen op taxi tarieven in Rome zonder in te leveren op kwaliteit en betrouwbaarheid.”

4. Plan uw ritten buiten de piekuren

Taxi tarieven kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag. Probeer uw ritten te plannen buiten de piekuren, zoals tijdens de ochtend- en avondspits. Op deze momenten zijn de tarieven vaak lager omdat er minder vraag is naar taxi’s.

5. Onderhandel over de prijs

In sommige gevallen kunt u met de taxichauffeur onderhandelen over de prijs, vooral als u een lange rit maakt. Wees beleefd en vriendelijk wanneer u dit doet, en wees bereid om een redelijke prijs te bieden. Het is echter belangrijk om op te merken dat onderhandelen over de prijs niet altijd mogelijk is.

6. Kies voor alternatieve vervoersmiddelen

Naast taxi’s zijn er ook andere vervoersopties beschikbaar in Rome, zoals het openbaar vervoer, fietsen en wandelen. Overweeg om gebruik te maken van deze alternatieven, vooral als u over korte afstanden reist. Niet alleen bespaart u geld, maar het kan ook een geweldige manier zijn om de stad te verkennen.

Met deze tips en suggesties kunt u goedkope taxi’s vinden in Rome en geld besparen op uw vervoerskosten. Vergeet niet om altijd vooraf de tarieven te controleren en te kiezen voor betrouwbare taxidiensten om een comfortabele en veilige rit te garanderen.

Betrouwbare taxi service in Rome

Een betrouwbare taxi service is essentieel voor een aangename en veilige ervaring in Rome. Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare taxi in Rome, zijn er enkele belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden.

Veiligheid

Veiligheid is een prioriteit bij het kiezen van een taxi service in Rome. Zorg ervoor dat de taxidienst beschikt over de benodigde vergunningen en verzekeringen. Onderzoek ook de reputatie van het taxibedrijf en bekijk recensies van eerdere klanten om een idee te krijgen van hun betrouwbaarheid en veiligheidsnormen.

Transparante tarieven

Een betrouwbare taxi service in Rome hanteert transparante tarieven. Vraag van tevoren naar de kosten van een rit en zorg ervoor dat er geen verborgen kosten zijn. Het is ook handig om te weten of er extra kosten in rekening worden gebracht voor bagage of wachttijd tijdens het rijden.

24/7 beschikbaarheid

Een goede taxi service in Rome is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Dit is vooral belangrijk als u midden in de nacht of vroeg in de ochtend in Rome moet reizen. Controleer of de taxidienst flexibel is en op elk moment van de dag of nacht een taxi kan sturen.

Vriendelijke en professionele chauffeurs

Een betrouwbare taxi service zorgt voor vriendelijke en professionele chauffeurs. U wilt comfortabel en met respect behandeld worden tijdens uw rit. Kies daarom voor een taxidienst die bekend staat om zijn professionele chauffeurs met goede klantenservice.

betrouwbare taxi service Rome

Met deze richtlijnen kunt u een betrouwbare taxi service in Rome vinden die aan al uw behoeften voldoet. Zo kunt u met een gerust hart rondreizen en genieten van alles wat Rome te bieden heeft.

Hoe een taxi te reserveren in Rome

Als u van tevoren een taxi in Rome wilt reserveren, zijn er verschillende handige tips en informatie die we met u willen delen om het boekingsproces soepel te laten verlopen. Door uw taxirit van tevoren te plannen, kunt u er zeker van zijn dat er een taxi beschikbaar is op uw gewenste tijdstip en kunt u onnodige wachttijden vermijden.

Het boeken van een taxi in Rome kan eenvoudig en gemakkelijk zijn door gebruik te maken van online platforms of mobiele apps. Er zijn verschillende betrouwbare diensten beschikbaar waarmee u eenvoudig een taxi kunt boeken en uw vervoer kunt regelen.

 1. Een populaire manier om een taxi te reserveren in Rome is door gebruik te maken van taxiboekingswebsites of -apps. Deze platforms stellen u in staat uw rit van tevoren te boeken, het gewenste ophaal- en afleverpunt op te geven en zelfs het type voertuig te kiezen dat u verkiest.

 2. Een andere optie is om contact op te nemen met betrouwbare taxibedrijven in Rome en uw reservering telefonisch te regelen. Deze bedrijven hebben meestal Engelssprekende medewerkers die u kunnen helpen bij het boekingsproces en eventuele vragen kunnen beantwoorden.

 3. Als u liever persoonlijk contact wilt hebben en uw reservering wilt maken bij aankomst in Rome, kunt u altijd een taxi bestellen bij taxistandplaatsen of taxistations in de stad. Dit is een handige optie als u flexibiliteit wilt behouden en geen specifieke planning nodig heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat u bij het reserveren van een taxi in Rome altijd de gegevens van uw hotel of bestemming bij de hand moet hebben om een vlotte en efficiënte boeking te garanderen. Wees ook voorzichtig bij het verstrekken van persoonlijke gegevens en zorg ervoor dat u gebruikmaakt van erkende en betrouwbare taxidiensten.

Door van tevoren een taxi te reserveren in Rome, kunt u uw reiservaring vereenvoudigen en gemoedsrust hebben dat er een betrouwbare vervoersoptie op u wacht. Wees slim en plan uw taxirit van tevoren, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw verblijf in deze prachtige stad.

Tips voor het besparen op taxi tarieven in Rome

Rome kan een kostbare stad zijn als het gaat om taxivervoer. Gelukkig zijn er manieren waarop u geld kunt besparen op taxi tarieven tijdens uw verblijf in Rome. Hier zijn enkele handige tips en adviezen om de kosten laag te houden:

1. Vermijd drukke toeristische gebieden

In drukke toeristische gebieden zoals het Colosseum of het Vaticaan zijn de taxi’s vaak duurder vanwege de grote vraag. Probeer indien mogelijk naar minder toeristische locaties te lopen en neem een taxi vanaf daar. U kunt ook overwegen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, zoals bussen of de metro, om kosten te besparen.

2. Onderhandel over de prijs

In sommige gevallen is het mogelijk om over de prijs te onderhandelen, vooral als u een langere rit maakt. Vraag de taxichauffeur of er ruimte is voor onderhandelingen en probeer een lagere prijs te krijgen. Wees vriendelijk en respectvol tijdens het onderhandelingsproces.

3. Gebruik een betrouwbare taxi-app

Er zijn verschillende betrouwbare taxi-apps beschikbaar in Rome, zoals Uber en MyTaxi. Deze apps bieden vaak lagere tarieven en de mogelijkheid om de prijs van tevoren te zien, waardoor u een beter idee heeft van de kosten voordat u in de taxi stapt. Vergeet niet om alleen officiële en erkende taxi-apps te gebruiken.

4. Deel een taxi

Als u met een groep reist, overweeg dan om een taxi te delen. Door de kosten te delen, kunt u aanzienlijk besparen op taxi tarieven. U kunt ook overwegen om een gedeelde ritdienst te gebruiken, zoals UberPool, waarbij u een taxi deelt met andere reizigers die dezelfde kant opgaan.

5. Vermijd de spits

Tijdens de spitsuren kunnen de taxi’s in Rome duurder zijn. Probeer uw ritten buiten de drukke ochtend- en avondspits te plannen om kosten te besparen. Als u flexibel bent met uw reistijden, kunt u mogelijk profiteren van lagere tarieven.

Tip: Zorg ervoor dat u altijd een betrouwbare en erkende taxidienst gebruikt om uw veiligheid en gemoedsrust te waarborgen.

Met deze tips kunt u slimmer reizen en geld besparen op taxi tarieven tijdens uw verblijf in Rome. Vergeet niet om altijd een goedkope taxi in Rome te vinden, kunt u het beste verschillende opties vergelijken en de aanbevelingen van andere reizigers raadplegen.

Het vinden van een betrouwbare taxi in Rome

Het plannen van een taxirit in een vreemde stad kan soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het vinden van een betrouwbare taxi. In Rome zijn er veel taxidiensten beschikbaar, maar niet allemaal zijn even betrouwbaar. Gelukkig hebben we enkele handige tips en trucs voor u om ervoor te zorgen dat u met een gerust hart kunt reizen en een betrouwbare taxi kunt vinden in Rome.

1. Zoek naar erkende taxibedrijven

Om een betrouwbare taxi in Rome te vinden, is het belangrijk om te zoeken naar erkende taxibedrijven. Deze bedrijven hebben een vergunning en voldoen aan de wettelijke vereisten voor het aanbieden van taxidiensten. Kijk naar hun logo en vergunning om er zeker van te zijn dat u met een betrouwbaar bedrijf reist.

2. Vraag naar de tarieven

Voordat u instapt, is het verstandig om de tarieven te vragen aan de taxichauffeur. Betrouwbare taxichauffeurs zullen een eerlijke prijs hanteren en duidelijk zijn over de kosten van uw rit. Zorg ervoor dat u een idee krijgt van de geschatte kosten voordat u instapt.

3. Gebruik een betrouwbare taxiboekingsservice

Een andere manier om een betrouwbare taxi in Rome te vinden, is door gebruik te maken van een betrouwbare taxiboekingsservice. Deze diensten werken samen met erkende taxibedrijven en zorgen ervoor dat u een betrouwbare chauffeur krijgt. U kunt van tevoren een taxi boeken en er zeker van zijn dat u met een betrouwbare taxi reist.

betrouwbare taxi Rome

“Een betrouwbare taxi is essentieel voor een veilige en stressvrije reiservaring in Rome.”

4. Lees beoordelingen en recensies

Voordat u een taxi boekt of instapt, is het altijd een goed idee om beoordelingen en recensies te lezen van andere reizigers. Op platforms zoals TripAdvisor of Google Reviews kunt u ervaringen van andere mensen lezen en een idee krijgen van de betrouwbaarheid van het taxibedrijf. Kies voor een bedrijf met positieve beoordelingen en vermijd degenen met veel negatieve feedback.

5. Vermijd illegale taxichauffeurs

Helaas zijn er ook illegale taxichauffeurs actief in Rome, vooral rond drukke toeristische bezienswaardigheden. Deze chauffeurs proberen vaak toeristen op te lichten door veel te hoge tarieven te vragen. Om ervoor te zorgen dat u met een betrouwbare taxi reist, is het belangrijk om alleen officiële taxistandplaatsen te gebruiken en geen onbekende bestuurders te accepteren.

Met deze handige tips en trucs kunt u gemakkelijk een betrouwbare taxi in Rome vinden. Wees voorbereid en reis met een gerust hart in de prachtige hoofdstad van Italië.

De kosten van een taxi in Rome

In dit gedeelte duiken we dieper in op de kosten van het nemen van een taxi in Rome. Het is belangrijk om een goed begrip te hebben van de tarieven en de factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs.

De taxi tarieven in Rome kunnen variëren, afhankelijk van verschillende elementen:

 • De afstand die u moet afleggen: kortere ritten hebben over het algemeen lagere tarieven.
 • Het tijdstip van de dag: er kunnen hogere tarieven gelden tijdens drukke uren of ’s nachts.
 • Extra kosten: sommige taxidiensten rekenen extra kosten voor bagage of het rijden naar specifieke locaties, zoals de luchthaven.

Om kosten te besparen op uw taxirit in Rome, raden we aan om:

 • Te kiezen voor officiële taxistandplaatsen, zoals die bij populaire bezienswaardigheden of stations.
 • Gebruik te maken van betrouwbare taxibedrijven en erkende chauffeurs.
 • Uw bestemming vooraf te plannen en een schatting van de afstand te maken.
 • Te informeren naar mogelijke extra kosten voordat u instapt.

Door deze tips in gedachten te houden, kunt u zich een beter beeld vormen van wat u kunt verwachten wat betreft de kosten van een taxi in Rome en kunt u eventuele verrassingen voorkomen.

“Het is altijd raadzaam om de kosten van uw taxirit van tevoren te bespreken met de chauffeur om misverstanden te voorkomen en om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt.”

Naast deze informatie is het ook handig om te weten dat het mogelijk is om te onderhandelen over de prijs van een taxi in Rome, vooral voor langere ritten. Het kan de moeite waard zijn om te vragen of er ruimte is voor een lagere prijs, maar wees wel beleefd en respectvol tijdens het onderhandelen.

Taxi prijzen vergelijken

Om de beste prijs voor uw taxirit te vinden, raden we aan om verschillende taxibedrijven en diensten te vergelijken. U kunt online zoeken naar betrouwbare taxidiensten in Rome en de tarieven vergelijken. Daarnaast is het handig om recensies van andere reizigers te lezen om een idee te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening.

Vergelijking van taxi tarieven in Rome

Om u te helpen bij het vinden van de beste deal, zullen we in dit gedeelte verschillende taxidiensten vergelijken en hun tarieven analyseren. Rome heeft een breed scala aan taxibedrijven die verschillende prijzen en services bieden. Het is essentieel om de tarieven te vergelijken voordat u een keuze maakt om ervoor te zorgen dat u de meest betaalbare en betrouwbare optie kiest.

Verschillende taxidiensten

Er zijn verschillende taxidiensten in Rome, waaronder bekende bedrijven zoals Uber, MyTaxi en lokale taxibedrijven zoals RomeCabs en TaxiRoma. Het is belangrijk om de tarieven van elk bedrijf te vergelijken, evenals de services en beoordelingen van eerdere klanten. Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste taxi kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Analyse van tarieven

 • Een goedkope taxi in Rome kan gemiddeld tussen de €5 en €10 per kilometer kosten, afhankelijk van het gekozen taxibedrijf en de route.
 • Houd er rekening mee dat sommige taxidiensten extra kosten in rekening kunnen brengen, zoals starttarieven, toeslagen voor bagage of extra passagiers, en wachttijd tijdens verkeersopstoppingen.
 • Om de kosten te verlagen, kunt u overwegen om gebruik te maken van gedeelde taxidiensten of het openbaar vervoer, zoals de bus of de metro, indien beschikbaar en handig voor uw reis.
 • Daarnaast kunt u ook profiteren van kortingen of speciale aanbiedingen die sommige taxibedrijven in Rome mogelijk aanbieden. Controleer de websites of mobiele apps van verschillende taxidiensten om te zien of er momenteel promoties zijn.

Belangrijke overwegingen

Bij het vergelijken van taxi tarieven in Rome moet u niet alleen naar de kosten kijken, maar ook naar de betrouwbaarheid en kwaliteit van de service. Lees recensies en beoordelingen van voorgaande klanten om een idee te krijgen van de ervaringen van anderen. Kies een taxibedrijf dat betrouwbaar is, goed onderhouden voertuigen heeft en professionele chauffeurs biedt.

“Het vergelijken van taxi tarieven in Rome is een slimme manier om geld te besparen en de beste service te vinden die bij uw budget past.”

Onze aanbevelingen voor taxivervoer in Rome

Als u op zoek bent naar betrouwbare en hoogwaardige taxivervoer in Rome, hebben we enkele aanbevelingen voor u. Deze gerenommeerde taxibedrijven en diensten bieden uitstekende service en zorgen voor een comfortabele en veilige rit door de stad.

1. Taxi Groen: Een betrouwbare en professionele taxidienst in Rome die bekend staat om zijn vriendelijke chauffeurs en comfortabele voertuigen. Ze bieden 24/7 service en de tarieven zijn redelijk. U kunt hen eenvoudig boeken via hun website of telefonisch.

2. Uber: Uber is een populaire keuze voor taxivervoer wereldwijd, en Rome is geen uitzondering. Met de Uber-app kunt u gemakkelijk een taxi boeken en de prijs van tevoren bekijken. Uber biedt een breed scala aan voertuigen en is een handige optie voor zowel individuele reizigers als groepen.

3. City Taxi Rome: Dit taxibedrijf in Rome is gespecialiseerd in het bieden van betrouwbare en efficiënte service aan zowel lokale bewoners als toeristen. Ze hebben goed opgeleide chauffeurs en moderne voertuigen. City Taxi Rome is beschikbaar voor boekingen via hun website of telefoon.

Ongeacht welke taxidienst u kiest, is het altijd een goed idee om uw rit vooraf te reserveren. Dit zorgt ervoor dat u kunt rekenen op betrouwbare service en voorkomt onnodige wachttijden. Vergeet niet om altijd uw bestemming en ophaaltijd duidelijk aan te geven om misverstanden te voorkomen.

Met deze aanbevelingen voor betrouwbare taxivervoer in Rome kunt u vol vertrouwen reizen en genieten van uw verblijf in de prachtige stad.

FAQ

Wat zijn de kosten van het nemen van een taxi in Rome?

De kosten van een taxi in Rome variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand, het tijdstip van de dag en eventuele extra kosten. Gemiddeld kunt u verwachten dat een taxirit in het centrum van Rome tussen de 8 en 15 euro kost.

Hoe kan ik een betrouwbare taxi in Rome vinden?

Om een betrouwbare taxi in Rome te vinden, kunt u het beste gebruikmaken van officiële taxistandplaatsen, waar geautoriseerde chauffeurs werken. Vermijd het nemen van niet-geautoriseerde taxi’s die u mogelijk hogere tarieven in rekening brengen of u in gevaar kunnen brengen.

Hoe kan ik geld besparen op taxi tarieven in Rome?

Om geld te besparen op taxi tarieven in Rome, kunt u overwegen om apps voor het delen van ritten zoals Uber of Lyft te gebruiken. Deze kunnen goedkoper zijn dan reguliere taxi’s. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om te wandelen of het openbaar vervoer te nemen voor kortere afstanden.

Kan ik van tevoren een taxi in Rome reserveren?

Ja, u kunt van tevoren een taxi in Rome reserveren. Veel taxibedrijven bieden de mogelijkheid om online of via een app een rit te boeken. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat er een taxi beschikbaar is op uw gewenste tijdstip.

Hoeveel kost een goedkope taxi in Rome?

De kosten van een goedkope taxi in Rome kunnen variëren, maar over het algemeen kunt u rekenen op een starttarief van ongeveer 3 euro, met een tarief van ongeveer 1,20 euro per kilometer. Het is echter altijd belangrijk om de tarieven te controleren voordat u instapt.

Welke taxidiensten in Rome zijn betrouwbaar?

Enkele betrouwbare taxidiensten in Rome zijn bijvoorbeeld Uber, MyTaxi, en Taxi 3570. Deze bedrijven hebben een goede reputatie en bieden betrouwbare en veilige taxidiensten in de stad.

Wat zijn de gemiddelde taxitarieven in Rome?

Gemiddeld liggen de taxitarieven in Rome tussen de 1,20 euro en 1,80 euro per kilometer. Daarnaast kan er een starttarief van ongeveer 3 euro in rekening worden gebracht. Houd er rekening mee dat deze tarieven kunnen variëren op basis van de tijd van de dag en eventuele toeslagen.

Zijn er goedkope taxiopties beschikbaar in Rome?

Ja, er zijn goedkope taxiopties beschikbaar in Rome. U kunt gebruikmaken van ride-sharing apps zoals Uber en Lyft, die vaak lagere tarieven aanbieden dan traditionele taxi’s. Daarnaast kunt u overwegen om het openbaar vervoer te nemen, zoals bussen en metro’s, voor goedkopere transportopties in de stad.

Hoe kan ik een taxi van tevoren boeken in Rome?

U kunt een taxi van tevoren boeken in Rome door gebruik te maken van verschillende taxiboekingsdiensten die beschikbaar zijn in de stad. U kunt online een boeking maken via de website of de app van het taxibedrijf van uw keuze. Zorg ervoor dat u uw vertrek- en aankomstadres en het gewenste tijdstip van ophalen opgeeft.

Wat zijn enkele tips voor het vinden van betrouwbare taxidiensten in Rome?

Enkele tips voor het vinden van betrouwbare taxidiensten in Rome zijn: gebruikmaken van officiële taxistandplaatsen, controleren of de chauffeur een vergunning heeft, het vermijden van niet-geautoriseerde taxi’s en het lezen van beoordelingen en recensies van het taxibedrijf voordat u een rit boekt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest